Az éghajlatváltozás magyarországi hatásainak feltérképezése regionális klímamodell-szimulációk elvégzésével és reprezentatív adatbázis fejlesztésével


Események

Projektnyitó és szuperszámítógép-átadó rendezvény

2018. január 17.

A KlimAdat projekt nyitóértekezlete 2018. január 10-én került megrendezésre Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat központjában. A rendezvény célja a döntéshozók, a hatások vizsgálatával foglalkozó szakemberek és a sajtó tájékoztatása volt a projekt legfontosabb feladatairól, céljairól és várható eredményeiről, továbbá lehetőséget teremtett szakmai és tudományos együttműködések kezdeményezésére az eredmények potenciális felhasználói számára.

A nyitórendezvényen elhangzott előadások és további információk az esemény oldalán érhetők el.

Projektnyitó és szuperszámítógép-átadó rendezvény

2018. január 10.

A "KlimAdat - Az éghajlatváltozás magyarországi hatásainak feltérképezése regionális klímamodell-szimulációk elvégzésével és reprezentatív adatbázis fejlesztésével" projekt nyitórendezvénye, valamint a projekt fejlesztési időszakában beszerzésre került nagyteljesítményű szuperszámítógép átadó ünnepsége 2018. január 10-én 10 órai kezdettel kerül megrendezésre Budapesten, az Országos Meteorológiai Szolgálat székházában.

Meghívó és program:

Szerződéskötés

2016. július 28.

Megkötöttük a KEHOP-1.1.0-15-2015-00001 azonosító számú, Az éghajlatváltozás magyarországi hatásainak feltérképezése regionális klímamodell-szimulációk elvégzésével és reprezentatív adatbázis fejlesztésével című projekt támogatási szerződését.

A projektet 2016. május 31. és 2020. december 31. között valósítja meg az Országos Meteorológiai Szolgálat.